Join the Conversation

The Hub Sensitive Design (1)

Back to The Hub

Historically Sensitive Design

Restoring the lost frontage on Black’s Road 

The proposals will recover the lost frontage on Black’s Road with generous set backs and transforming the street from a tired ‘back’ to an active ‘front’. A new active frontage and new entrance from the food hall will overlook the new square.

The Proposed scheme viewed from Blacks Road

 

Restoring the King Street Frontage

Working with the London Borough of Hammersmith & Fulham’s planning team we have evolved the heritage enhancements on King Street. This includes the restoration of many of the features of the original 1932 M&S store, developing the new south facing public square, and evolving the high-quality architectural expression and
massing of the purpose-built student accommodation.
A key driver of our design is sustainability – more information about the sustainability goals for the redevelopment can be found in future details.

Architectural Detail

Contextual Design

A key priority in our design is to complete the eroded high street frontage. Our use of light coloured textured brickwork and articulated masonry for the new building responds to both local modern and heritage architecture.

The window detailing is future proofed to allow for natural ventilation and provide quiet, cool, private living accommodation for students. At the ground floor vaulted show windows create an almost 100% increase in frontage to the M&S store recalling the lost passageways from the
sites history.

M&S and Student Elevation Facing New Public Square

Sign up to our mailing list

Disclaimer:

We use ReCAPTCHA to help protect this website and its users from spam and abuse. Any information you provide us with, should you wish to do so, will be held securely and processed in line with our privacy policy. You will only be contacted in relation to the project.